Sałatka z serem camembert, mango, winogronem i orzechami

Nasza dzisiejsza propozycja sałatki. Tym razem jedna wersja, bezmięsna. Ale jesteśmy pewni, że posmakuje nawet fanom mięsa. ;) Słodycz mango i winogron przełamana smakiem orzechów i sera camembert. To połączenie sprawdza się zawsze.
Potrzebne składniki:
  • 1/2 mango
  • garść zielonych winogron
  • 2 garści roszponki
  • 120 g sera camembert
  • duża garść mieszanki orzechów (orzechy włoskie, migdały, orzechy nerkowca, orzechy laskowe)
  • oliwa z oliwek
Przygotowanie: 
Na talerze kładziemy roszponkę. Na nią układamy pokrojone mango i camembert, winogrona. Prażymy mieszankę orzechów (na suchej patelni, bez dodatku tłuszczu) i posypujemy nimi całość. Następnie kropimy oliwą z oliwek. Gotowe. Proste i nieziemsko pyszne. :)

Komentarze