Sałatka z serem camembert, mango, winogronem i orzechami
Nasza dzisiejsza propozycja sałatki. Tym razem jedna wersja, bezmięsna. Ale jesteśmy pewni, że posmakuje nawet fanom mięsa. ;) Słodycz mango i winogron przełamana smakiem orzechów i sera camembert. To połączenie sprawdza się zawsze.
Potrzebne składniki:
Potrzebne składniki:
- 1/2 mango
- garść zielonych winogron
- 2 garści roszponki
- 120 g sera camembert
- duża garść mieszanki orzechów (orzechy włoskie, migdały, orzechy nerkowca, orzechy laskowe)
- oliwa z oliwek
Przygotowanie:
Na talerze kładziemy roszponkę. Na nią układamy pokrojone mango i camembert, winogrona. Prażymy mieszankę orzechów (na suchej patelni, bez dodatku tłuszczu) i posypujemy nimi całość. Następnie kropimy oliwą z oliwek. Gotowe. Proste i nieziemsko pyszne. :)
Komentarze
Prześlij komentarz