Pasta jajeczna z awokado

Koniec z nudnymi kanapkami. Nadchodzą pasty. :) Idealny materiał do eksperymentowania. Możecie do nich dodawać różne składniki, codziennie tworząc inny przysmak. Nigdy się nie znudzą. Dzisiaj prezentujemy pastę jajeczną z dodatkiem awokado i szczypiorku.

Potrzebne składniki:

  • 7 jajek 
  • 1/2 dojrzałego awokado 
  • pęczek szczypioru 
  • ząbek czosnku 
  • 2 łyżki majonezu 
  • sól 
  • pieprz

Przygotowanie:
Jajka gotujemy na twardo, następnie studzimy. 5 ugotowanych jajek miksujemy blenderem razem z awokado. Do powstałej masy dodajemy pozostałe 2 posiekane jajka ugotowane na twardo (nie miksuję nigdy wszystkich, bo nie lubię zupełnie gładkiej pasty), posiekany szczypior, zmiażdżony ząbek czosnku, majonez, sól, pieprz. Wszystko mieszamy łyżką. Wstawiamy do lodówki i czekamy aż składniki "przegryzą się". Podajemy do chleba, grzanek, kawałków warzyw, do ...czego dusza zapragnie. :) Smacznego!


Komentarze