Pasta jajeczna z awokado
Koniec z nudnymi kanapkami. Nadchodzą pasty. :) Idealny materiał do eksperymentowania. Możecie do nich dodawać różne składniki, codziennie tworząc inny przysmak. Nigdy się nie znudzą. Dzisiaj prezentujemy pastę jajeczną z dodatkiem awokado i szczypiorku.
- 7 jajek
- 1/2 dojrzałego awokado
- pęczek szczypioru
- ząbek czosnku
- 2 łyżki majonezu
- sól
- pieprz
Przygotowanie:
Jajka gotujemy na twardo, następnie studzimy. 5 ugotowanych jajek miksujemy blenderem razem z awokado. Do powstałej masy dodajemy pozostałe 2 posiekane jajka ugotowane na twardo (nie miksuję nigdy wszystkich, bo nie lubię zupełnie gładkiej pasty), posiekany szczypior, zmiażdżony ząbek czosnku, majonez, sól, pieprz. Wszystko mieszamy łyżką. Wstawiamy do lodówki i czekamy aż składniki "przegryzą się". Podajemy do chleba, grzanek, kawałków warzyw, do ...czego dusza zapragnie. :) Smacznego!
Komentarze
Prześlij komentarz