Makaron z truskawkami

Danie bezmięsne, jednak podane w takiej formie podbije serce każdego. Proste i szybkie w wykonaniu. Może odegrać rolę śniadania, obiadu, kolacji czy deseru. Klasyk, który trzeba skosztować chociaż raz w sezonie truskawkowym. Może wraz ze swoją drugą połówką przywitacie nim nadchodzące lato? :) My polecamy z całego serca.



Potrzebne składniki:

  • 150 g - 200 g makaronu w kształcie serc (oczywiście możemy go zastąpić dowolnym kształtem)
  • 300 g truskawek
  • kilka łyżek gęstego jogurtu naturalnego lub jogurtu greckiego
  • kilka listków mięty
  • cukier
  • sól

Przygotowanie:
Makaron gotujemy w lekko osolonej wodzie.
Truskawki rozgniatamy widelcem. Dodajemy do nich kilka łyżek jogurtu oraz drobno posiekane listki mięty. Jeżeli całość jest niewystarczająco słodka, dodajemy cukru do smaku.
Makaron odcedzamy na durszlaku, przekładamy na talerze i jeszcze gorący polewamy przygotowanym sosem truskawkowym. Ozdabiamy świeżą miętą i truskawkami.



Komentarze

  1. Gratuluje świetnego bloga.
    Chętnie podejmę z Tobą współpracę.
    Proszę o kontakt na maila:
    info@paywin.pl

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz